COVID opnieuw dwarsligger

Geen SGM, geen Oliebollenrit

Vanwege de aanhoudende coronabesmettingen in ons land vindt het aan­­gekondigde afscheid van de SGM-sprinters op 18 december 2021 tot onze spijt geen doorgang. Om dezelfde reden staat er ook dit jaar geen Oliebollenrit op de kalender. Het bestuur van de Stichting NVBS-Excursies wenst alle NVBS-leden prettige feestdagen en bovenal een goede gezondheid. Laten we ons reisvizier voorzichtig richten op 2022.

Ronald Bokhove

SGM-stellen 2112 en 2992 bij vertrek uit Rotterdam Centraal, 16 juli 2016. Foto: Han Duijve. Een officieel afscheid van dit materieel, gepland in december 2021, zit er helaas niet in.


Tien dagen dwars door de Alpen

Winterreis 2022: naar Zwitserland

We gaan het weer proberen. Na een pauze van een jaar gaat de SNE tussen vrijdag 18 en zondag 27 februari 2022 naar de vertrouwde winterbestemming Zwitserland. Het land wordt van noordoost naar zuidwest bereisd. In het Appenzellerland wordt een excursie met motorwagen S’Drissgi gehouden, Genève wordt per museumtram verkend en in het Emmental gaat een Elektrotriebwagen uit de jaren dertig op de baan. Een rit met de Glacier Express, een boottochtje over het Meer van Genève, een aansluitende boemel in Frankrijk en flink wat vrije tijd maken de tiendaagse compleet.

De Interrailpas is goed voor vele kilometers railgenot, ook buiten het programma om. De heen- en terugreis gaat via de snelste route: per ICE door Duitsland. Corona zal ook in februari nog onder ons zijn. We volgen de regels die op het reismoment gelden, houd dus rekening met het verplichte mondkapje en een bewijs van vaccinatie tegen of recent herstel van COVID-19. Zij die zich hierdoor niet laten ontmoedigen kunnen een afwisselende Winterreis tegemoet zien met interessante excursies in een klassiek berglandschap.

Voor leden bedraagt de excursieprijs op basis van een gedeelde twee­persoons­kamer € 1680. Meer tarieven en een gedetailleerde beschrijving van de reis zijn hier te vinden. Via deze link kan ook geboekt worden, de inschrijving is inmiddels geopend en loopt nog tot 20 december. We rekenen op onze trouwe clientèle, maar eerstejaars zijn ook van harte welkom!

Geert Gorissen

Motorwagen BCe 4/4 30 S’Drissgi met buffetwagen bij Appenzell, 10 juli 2010. Foto: David Gubler (Wikipedia).

Locomotief HGe 4/4 II van de Matterhorn Gotthard Bahn op het tandradtraject bij Oberalp, 3 januari 2010. Foto: David Gubler (Wikipedia).


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer informatie over de SNE