Zoekplaatjes

Hierbij weer enkele foto’s waar de beheerders van de beeldbank graag meer informatie over krijgen. Reacties, met het fotonummer erbij, zijn welkom via nieuwsbrief@nvbs.com.


NEG244-960: Een stoomtram van de DSM op een onbekende locatie. De foto is gemaakt tussen 1900 en 1920. Zie het bruggetje op de achtergrond; waar is dit?


NEG244-475. Een stoomtram van de GSTM op een onbekende locatie. De foto is gemaakt tussen 1900 en eind 1916. Waar?


SPNSP2271. Foto van een armsein, gemaakt door of in opdracht van NS. De vraag is waar. Een idee van de datum is ook welkom. Wanneer zijn de snelheidsborden veranderd?


SPNSP2274. Foto van een armsein, gemaakt door of in opdracht van NS. De vraag is waar. Een idee van de datum is ook welkom.

De vorige zoekplaatjes

DIG609153-2007080107. Kees Cremer maakte deze foto van hefbordesauto VRB 17 KL van Strukton op 17 augustus 2007. De vraag was: is dit in Ede-Wage­ningen? Het antwoord luidt: ja. Achter het hek loopt de Dr. Hartogsweg. De kantoor­panden verderop (inmiddels omgebouwd tot woningen) staan aan het Zuidplein. Met dank aan Chris Westerduin, D.G. Rossiter, Frank Pennin, Jan Bogaarts, Wolter van der Zweerde, Peter Haagen, Michiel Kreuze, Martin van der Meer, Kees Jongkees, Illya Vaes, Tim Oosterlee en Marcel van Dijk.

DIA000-0102. Allan-tramstel 130+1050 op de laatste dag (9 juli 1983) dat deze stellen nog reden. De vraag: welke straat in Rotterdam-Zuid? Het antwoord: de Wolphaertsbocht op de kruising met de Pleinweg. Met dank aan Erik Swierstra, Frank Hagen, Wim van Eck (die meldt dat de foto ‘s middags is gemaakt omdat hij zelf ‘s ochtends op deze tram reed), Frank Pennin, Ton van Mastrigt, Mario Bosch, Alexander Al, Jan Bogaarts, Stef Stolk, A. van Lieshout, mevr. Anne Lohman, Michiel Kreuze, Edwin Timmers, Vincent Pfeil, Kees Jongkees en Illya Vaes.

DIA000-0128. PCC 1108 op HTM-lijn 12, op 15 juni 1983. Weer de vraag: waar? En het antwoord: de Escamplaan in Den Haag. Lijn 12 hoort hier niet thuis, maar dit is een lege tram, waarschijnlijk op weg naar de toen net geopende remise Zichtenburg. Met dank aan mevr. Anne Lohman, Erik Swierstra, Chris Westerduin, Maurits van den Toorn, René Caspers, Koos van der Kolk, Gerrit van de Pol, Peter Haagen, Rinus van de Kuil, Alexander Al, Wim van Elsacker, Ton Bötticher, Jan Roelf Sikkens, Hans Reijnen, A. van Lieshout, Edwin Timmers, Illya Vaes, Peter Eradus en Jaap Donga.

NEG329-224. Een foto van Bonthuis. Datum 2 augustus 1970. Ergens in Essen, maar waar? Erik Swierstra meldt naar aanleiding van deze vraag het volgende: de tram is van de Bochum-Gelsenkirchener Strassenbahn (BGS). De gelede wagen 262 is van de serie 261-298 (gebouwd door Düwag, 1957-1961). De tram rijdt op lijn 1 op de route: Gelsenkirchen Hbf – Erle – Buer – Horst – Essen Hbf – Essen Saalbau. De foto is dus in een van deze plaatsen gemaakt. Op het gedeelte Gelsenkirchen Hbf – Erle – Buer – Horst is deze lijn 1 in 1980 opgegaan in de huidige tramlijn 301.


Hans de Haan (fotoselectie), Nico Spilt (tekst)

[printfriendly]

Zoekplaatje: wie het weet…

De NVBS krijgt weleens foto’s die niet of onvolledig zijn gedocumen­teerd. De beheerders van onze collectie moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het be­schrijven van zo’n foto. Soms is daar­bij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van de lezers van NVBS Actueel.

Kun jij meer vertellen over de hier getoonde foto’s? Mail dan naar nieuwsbrief@nvbs.com. Vermeld altijd het fotonummer.