Vooraankondiging: spoorwandelen in Wallonië

Schönes Wochenende Leipzig en de NTM op herhaling

Het Schönes-Wochenende-Ticket wordt in Duitsland niet meer verkocht, maar voor de SNE is dat geen reden om te stoppen met het populaire Schönes Wochenende. De vaste klanten weten het al: dat betekent een paar dagen naar het oosten voor enkele excursies en vrije tijd. Leipzig is deze zomer onze pleisterplaats.

Het spoorzoeken naar de NTM gaat op herhaling, op zaterdag 4 juni 2022.

Opmerking: het spoorzoeken op 7 mei en de excursie “Boemelen in de buurt” in juni zijn beide volgeboekt.

Leipzig in hartje zomer

Van donderdag 28 juli tot maandag 1 augustus 2022 gaan we weer op Schönes Wochenende. Op donderdag rijden we binnendoor via Hannover en Goslar naar de Messestadt. Een dag later maken we een grote rondrit met een DR-Railbus (‘Ferkeltaxe’) naar Falkenberg (bezoek spoorwegmuseum), Cossenbaude en Nossen. Op zaterdagochtend wordt Leipzig verkend met een LOWA-tramstel. De rest van het weekeinde is ter vrije besteding. Op maandagochtend wordt via Frankfurt (Main) teruggereden.

Een eenpersoonskamer komt voor leden op € 740, een gedeelde twee­persoons­kamer op € 575. Meer varianten en details in de aankondiging die geplaatst wordt in Op de Rails 2022-05 en die vanaf 13 mei ook te vinden is in de reiswinkel.

LOWA-tramstel ET 1601 in de remise Wittenberger Straße te Leipzig, 16 juni 2019. Foto: Falk2 (Wikimedia).

Ferkeltaxe 172 132 en 172 171 op het eiland Rügen, 2010. Foto: Steffen Tautz (Köstner Schienenbusreisen).

Herhaling ‘Sporen ut it forline 22’

Binnen een dag waren alle kaarten voor het spoorzoeken naar de restanten van de NTM op 7 mei uitverkocht. De excursie wordt herhaald op zaterdag 4 juni 2022. Kijk hier voor het programma.

Vanwege onderhoud aan de website kan pas begin mei via de reiswinkel geboekt worden. Opmerking: inmiddels uitverkocht.

Locomotor NS 254 met vijf goederenwagens, als tram 4.5231 op weg naar Lemmer, bij het voormalige tramstation van Joure op 16 mei 1967. Foto: F.J. Hoevenagel (SNR).

Wandelen in Wallonië

De vijfde Spoorwandelreis komt er aan. Tussen zaterdag 3 en zaterdag 10 september 2022 gaan we naar Namen (Namur) voor drie wandelingen, een tram- en een treinexcursie en een railfietsprogramma. Meer informatie in de volgende uitgave van NVBS Actueel. Inschrijven is mogelijk in juni.

Ronald Bokhove


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reiswinkel


www.nvbs.com/reizen