Veel reishonger na avondklok en lockdown

Wandelen in Wallonië

De vijfde Spoorwandelreis vindt plaats in het zuiden van België. Tussen 3 en 10 september 2022 wordt van de deelnemers weer het nodige verwacht als we er drie maal met de wandelschoenen op uit trekken en een dagje gaan railfietsen. De wandelingen zijn niet zo inspannend als in de Alpen en met maximaal 11 kilometer ook een stuk korter.

Natuurlijk is het spoor regelmatig in zicht en kan er na het wandelen gezamenlijk worden uitgepuft met een hapje en een Belgisch biertje. Ter afwisseling worden de Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées (met stoomretour) en buurt­spoorweg­museum ASVi in Thuin (tramarrangement) bezocht.

Op 3 september rijden we heen via Maastricht en een week later terug via Breda. De overnachtingsplaatsen zijn Namur (Namen) en Mons (Bergen). Een gedeelde tweepersoonskamer komt voor NVBS-leden op € 895, een eenpersoonskamer op € 1225. Meer varianten en de mogelijkheid tot aanmelden vanaf 10 juni op www.nvbs.com. Er kunnen maximaal 40 sportievelingen mee. Onnodig om te zeggen dat lang talmen thuisblijven kan betekenen!

Spoorbrug over de Lesse bij Chaleux met lokaaltrein van Libramont naar Namen, 3 april 2022. Foto: Ronald Bokhove.

Overige excursies

We bespeuren veel reishonger na avondklok en lockdown. Zo is het spoorzoeken naar de restanten van de NTM niet alleen op 7 mei, maar ook op 4 juni uit­verkocht. Een derde editie in september 2022 is in de maak, waarvoor eerst de deel­nemers die buiten de boot zijn gevallen, worden aangeschreven.

Ook het ‘Boemelen in de buurt’ en het ‘Schönes Wochenende’ naar Leipzig zijn volgeboekt.

In oktober 2022 is de uitgestelde jubileumdagexcursie ‘Haasje-over’ voorzien. Het excursiejaar wordt afgesloten met de Oliebollenrit.

Als we corona (voorgoed) buiten de deur weten te houden, gaan we in 2023 twee al eens uitgeschreven reizen ten uitvoer brengen. De Winterreis gaat in dat geval naar Zwitserland (Appenzeller Land, Meer van Genève en Emmental) en de voorjaarsreis naar het smalspoor van Noord-Spanje. Houd verdere berichtgeving in de gaten.

Ronald Bokhove

Driewagenstel van de serie 3800 op het metersporige net van de FEVE (Renfe) tussen Santander en Liérganes in Noord-Spanje, 19 september 2007. Foto: Tony Rotondas (Wikipedia).


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reiswinkel