Inschrijven vanaf 11 november

Oliebollen en Rotterrrdamse trams

Het (korte) excursiejaar 2022 loopt ten einde, maar niet voordat we op de voor­laatste dag van het jaar met enkele museale trams de Maasstad gaan ver­ken­nen. Een winters decor zou leuk zijn, maar geen garrrantie! Op de baan komen de motorwagens 522 (Werkspoor) en 130 (Allan), beide met een aanhangwagen. Bij grote belangstelling wordt nog een derde tram ingezet.

Allan-motorwagen 130 met bijwagen 1042 op de Stadhoudersweg, 27 december 2017. Foto: Stichting RoMeO.

Middelpunt is de remise Hillegersberg, waar de Stichting RoMeO voor drankjes en oliebollen zorgt. Houd vrijdag 30 december 2022 dus vrij voor een passend uit­einde van 2022. Leden betalen € 35 en boeken kan in de loop van 11 november via de NVBS-Reiswinkel. Details te zijner tijd op de website en in het november­nummer van Op de Rails.

Verslag Spoorwandelreis Wallonië

Frank Hoogenboom heeft deelgenomen aan de Spoorwandelreis in België begin september. Lees zijn uitgebreide verslag en bekijk de meer dan vijftig foto’s. Klik hier voor de reportage.

Doorkijkje naar 2023

De SNE hoopt volgend jaar weer een volwaardig excursiejaar te bieden, vrij van coronabeperkingen. In februari staat de dit jaar afgelaste Winterreis naar Zwitserland weer op het programma. Omdat deze reis afgelopen winter al uitverkocht was en we zelfs mensen op de wachtlijst hebben moeten plaatsen, zullen allereerst de inschrijvers van dit jaar benaderd worden. Naar verwachting levert dit weer een volle reis op en vindt geen nieuwe werving plaats.

Half mei gaan we naar Noord-Spanje voor een bezoek aan het uitgestrekte meterspoornet. Ook deze reis is al eerder uitgeschreven. We verwachten nog enkele plaatsen beschikbaar te hebben voor nieuwe belangstellenden die naar verwachting in februari kunnen inschrijven.

Voormalig stationsgebouw van Wesepe aan de OLDO-lijn Deventer-Ommen, 15 oktober 2022. Foto: Ronald Bokhove.

Het spoorzoeken leverde dit jaar een recordaantal belangstellenden op. De NTM trok in totaal 117 liefhebbers, dus we gaan verder speuren. In de tweede helft van 2023 staat de Limburgsche Tramweg-Maatschappij op het programma, maar we beginnen op zaterdag 6 mei 2023 met de Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer – Ommen. De zoektocht zal in Ommen starten, want na afloop vindt in de koekstad de Algemene Ledenvergadering van de NVBS plaats.

Ronald Bokhove


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/reizen