Meer informatie en inschrijven vanaf 10 maart

Een dagje weg met de SNE: Koningsdagrit en OLDO

Het is al weer 12 jaar geleden dat we een hommage aan de locserie 1200 hebben gebracht met een rondrit en een groot evenement in Amersfoort en Apeldoorn. In 2016 hebben we een lunchrit gemaakt met een 1200 van Railpromo. Maar ook dat ligt al weer 7 jaar achter ons.

Koningsdagrit met loc 1251

Hoog tijd dus om weer eens met de populaire e-loc op pad te gaan en dat is precies wat we op donderdag 27 april 2023 gaan doen. Op de baan komt de 1251 van Railexperts, aangevuld met de nodige rijtuigen van de SSN waarmee vanuit Amersfoort een grote rondrit met fotogelegenheid wordt gemaakt.

De te volgen route is nog niet bekend en dat geldt ook de reissom. Op 10 maart is dat wel het geval en kan er via de Reiswinkel op de website worden geboekt.

Loc 1251 van Railexperts aan kop van de Alpen Express in Venlo, 21 januari 2018. Foto: Han Duijve.

Spoorzoeken bij de OLDO

Zaterdag 6 mei 2023 staat de Overijsselsche Lokaalspoorweg-Maatschappij Deventer-Ommen centraal tijdens een korte spoorzoekexcursie. De 38 kilometer tussen Ommen en Deventer worden per bus afgelegd, waarbij Martin van Oostrom tekst en uitleg geeft over deze nevenlijn die haar 25-jaar bestaan niet eens haalde. De stationsgebouwen van Wesepe en Eijkelhof staan nog overeind en met name ten zuiden van Raalte zijn nog andere overblijfselen te zien.

De zoektocht start om 9.45 uur in Ommen en eindigt uiterlijk 13.15 uur bij de Deventer Schouwburg waar een kwartier later de ALV van de NVBS van start gaat. De ledenprijs komt op € 35, koffie met gebak en een Speurboekje inbegrepen. Meer informatie en boeken vanaf 10 maart via de Reiswinkel.

Station Diepenveen Oost kort na de opening van de OLDO ruim een eeuw geleden. Aan het perron een loc uit de SS-serie 500-516 met aan de haak drie rijtuigen. Foto: J.W. Ooiman (SNE).

Reis naar Spanje

Voor de Treinvakantiereis naar Noord-Spanje is groep A inmiddels volgeboekt. Voor de B-reis die ook doorgang vindt, zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Vertrek is op maandag 15 mei, terugkomst in Nederland op vrijdag 26 mei. Belangstellenden kunnen nog inschrijven tot 1 maart. Klik hier voor meer informatie en toegang tot de SNE-Reiswinkel.

Ronald Bokhove


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/reizen