Zoekplaatjes

Hieronder de reacties op de zoekplaatjes uit het vorige nummer. Maar we beginnen met een aantal nieuwe oude foto’s waar de beheerders van de beeld­bank graag meer informatie over krijgen. Reacties, graag met het foto­nummer erbij, zijn welkom via nieuwsbrief@nvbs.com.


TR-ZVTM-9026, 9027 en 9028 zijn drie foto’s van het transport van personenrijtuigen voor de ZVTM van Allan in Hillegersberg naar een haven in Zeeuws-Vlaanderen. Deze rijtuigen werden in 1914 afgeleverd. Waar zijn deze foto’s gemaakt?


TR-ZVTM-0905. Locomotief 1 van de IJzendijksche Stoomtramweg Maatschappij (IJzSM). Jan Voerman heeft een repro gemaakt van deze foto, maar hij wist ook niet waar en wanneer de foto gemaakt werd. Locomotief IJzSM 1 werd in 1921 buiten dienst gesteld.


TR-ZVTM-0906 is na de oorlog gemaakt van een deel van een Métallurgique-rijtuig van de Zeeuwsch-Vlaamsche Tramweg-Maatschappij (ZVTM). Welk rijtuig, waar is dit en waarvoor werd het gebruikt?

De vorige zoekplaatjes


DIA101421-311-05 is gemaakt door Luijendijk in Oostenrijk. Willem-Jan Gieszen meldt dat deze foto is gemaakt in St. Egyden am Steinfeld (Südbahn). Het station is inmiddels gereduceerd tot een halte met twee sporen.


DIA1012564-214-17 is gemaakt door Jan Vogels langs de Steyrtalbahn. Op de vraag naar de locatie zijn geen reacties gekomen.


NEG644-969 is een repro, gemaakt door J.W. Sluiter. De locatie is onbekend en de datering ook. Op deze foto zijn geen reacties gekomen.


Hans de Haan (fotoselectie), Nico Spilt (tekst)

[printfriendly]

Zoekplaatje: wie het weet…

De NVBS krijgt weleens foto’s die niet of onvolledig zijn gedocumen­teerd. De beheerders van onze collectie moeten dan op basis van hun kennis te werk gaan bij het be­schrijven van zo’n foto. Soms is daar­bij hulp van anderen nodig. Bijvoorbeeld van de lezers van NVBS Actueel.

Kun jij meer vertellen over de hier getoonde foto’s? Mail dan naar nieuwsbrief@nvbs.com. Vermeld altijd het fotonummer.

(Reacties langs andere wegen krijgen wij niet vanzelf te zien. Gebruik dus altijd het mailadres dat hierboven staat.)