Meer informatie en inschrijven vanaf 14 juli 2023

Nazomerreis Polen

Tussen 16 en 30 september 2023 organiseert de Stichting NVBS-Excursies een reis naar Polen, met de steden Gdańsk, Łódź, Kraków en Katowice als verste over­nachtingsplaatsen. Dat betekent een (hernieuwde) kennismaking met enkele tram­steden en een weerzien met een oude bekende: de Wadloper die we inhuren voor een extra rit en waarschijnlijk ook nog in de reguliere dienst zullen tegen­komen. Het vooruitzicht van fraaie herfstkleuren, sfeervolle steden en een aantrekkelijk geprijsd programma zou tot veel belangstelling moeten leiden.

De reissom (nog onder voorbehoud) bedraagt voor leden in een gedeelde twee­persoonskamer € 1300 en in een eenpersoonskamer € 1750. Boeken kan vanaf vrijdag 14 juli in de SNE-Reiswinkel. Op www.nvbs.com/excursies is dan meer informatie beschikbaar met een gedetailleerd dagprogramma.

Voormalige Wadloper SN82-002 ‘Sylwia’ staat in Zagórz naast sneeuwruimer 411S Nr 121, 7 september 2021. Foto: Han Duijve.


Overige bestemmingen

Met het stalen ros langs de IJzeren Rijn

Op zaterdag 5 augustus 2023 organiseert de afdeling Zuid-Limburg in samen­werking met de SNE een fietstocht langs de IJzeren Rijn tussen Roermond en Dalheim. De inschrijving voor deze fietstocht is inmiddels geopend, er zijn nog enkele plaatsen vrij. Belangstelling? Klik dan hier en schrijf je snel in.

Maxi-weekend Westfalica

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het maxi-weekend Westfalica dat tussen vrijdag 25 en zondag 27 augustus 2023 rond Minden plaatsvindt. Het minimum­aantal deelnemers is bereikt, dus de veelzijdige driedaagse gaat door. Nog niet opgegeven? Klik dan hier en schrijf je uiterlijk op 30 juni in.

Excursie Stoomtrein Katwijk Leiden

Het bezoek aan het Valkenburgse Meer vindt twee weken later plaats dan eerder was aangekondigd. Het exclusieve smalspoorprogramma staat nu voor zaterdag 11 november 2023 op de kalender.

Verslag Treinvakantiereis Noord-Spanje

De Treinvakantiereis naar Baskenland, Cantabrië en Asturië in mei 2023 telde in totaal 51 deelnemers, verdeeld over twee groepen van vrijwel gelijke omvang. Groep B trof langs de spoedig te sluiten Pajares-berglijn bij toeval het camera­team van RailAway dat hier opnamen maakte voor een nieuwe en ongetwijfeld weer fraaie aflevering van de populaire reeks over interessante spoorlijnen. Naar verluidt zijn deze beelden rond Kerstmis op televisie te verwachten.

Gert-Jan Hondelink en Paul Muré doen verslag van deze reis op de website van de NVBS. Hun pennenvruchten gaan vergezeld van fraaie foto’s, geschoten door Paul Muré en Paul Nienhuis. Hieronder enkele illustraties, ‘om vast in de stemming te komen’ zullen we maar zeggen.

Ronald Bokhove


Foto’s van de reis naar Noord-Spanje

Overstappen van RENFE/FEVE-treinstel 2471 op 2730 tijdens de rit van Santander naar El Berrón te Llanes, 20 mei 2023. Foto: Paul Muré.

Het is druk langs de Pajares-berglijn waar groep B op 22 mei 2023 tussen Pajares en Busdongo het opnameteam van RailAway ontmoet. Foto: Geert Gorissen.

RENFE Mercancías-loc 251-010-5 bereikt met een goederentrein in noordelijke richting de tunnel onder de Pajares-pas bij Busdongo, 22 mei 2023. Foto: Paul Muré.

Station Lasao is het eindpunt van de korte metersporige museumlijn van het Baskisch spoorwegmuseum waar op 23 mei 2023 stoomloc FV 104 is omgelopen voor de terugreis naar Azpeitia. Foto: Paul Nienhuis.


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies