Vooruitkijken naar 2024

Op reis met de SNE

Een dagje Stoomtrein Katwijk Leiden

De afgelopen jaren is er veel gebeurd rond het Valkenburgse Meer. Het ‘rondje’ is voltooid, er is veel materieel gerestaureerd en het binnenmuseum is volledig heringericht. Op zaterdag 11 november 2023 organiseert de Stichting NVBS-Excursies een dag in en rond het museum Stoomtrein Katwijk Leiden.

Het museum is die dag voor het gewone publiek gesloten, dus alle ruimte voor een exclusief programma! Voor leden is het deelnametarief € 38, koffie met gebak en lunch inbegrepen. Voor € 5 extra kun je gebruik maken van de pendel De Vink – museum die met een historische bus van de NZH wordt onderhouden.

Meer informatie en de moge­lijkheid om te boeken vind je vanaf vrijdag 8 september op www.nvbs.com/excursies.

De stoomlocs 4 en 8 in actie bij het station aan het Valkenburgse Meer, 9 mei 2013. Foto: Han Duijve.

Een klein deel van de collectie diesellocomotieven bij het depot Valkenburgse Meer, 9 mei 2013. Foto: Han Duijve.

Stoomspotten afgelast

Het evenement ‘Den Bosch onder Stoom 2023’ dat op zaterdag 23 september 2023 door Het Stoomgenootschap zou worden georganiseerd gaat helaas niet door. Hierdoor vindt ook het spottersarrangement van de Stichting NVBS-Excursies geen doorgang.

Overige bestemmingen

Voor de spoorzoekexcursie naar de overblijfselen van de Limburgse Tramweg-Maatschappij op zowel zaterdag 7 als zaterdag 21 oktober 2023 zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar. Belangstelling? Klik dan hier en schrijf je uiterlijk 3 september in.

Reisprogramma 2024

Hoewel het excursiejaar 2023 nog in volle gang is, kan het natuurlijk nooit kwaad vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar in petto heeft. Dat doen we traditie­getrouw begin december in NVBS Centraal met de presentatie van de buiten­landse reizen. Noteer zaterdag 2 december vast in de agenda. Meer informatie volgt.

Verslag ‘Met het stalen ros langs de IJzeren Rijn’

Tekst en uitleg door Coen Thevissen bij de voormalige overweg Prins Bernhard­straat in Roermond, 5 augustus 2023. Foto: Ronald Bokhove.

Op zaterdag 5 augustus 2023 heeft de NVBS-afdeling Zuid-Limburg in samen­werking met de SNE een fietsexcursie georganiseerd langs de IJzeren Rijn tussen Roermond en Vlodrop. Bart van ’t Grunewold fietste mee en tekent voor het verslag.

Ronald Bokhove


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies