NS International neemt afscheid van de 1700

Op reis met de SNE

Afscheid locserie 1700

NS International en de SNE organiseren op zondag 19 november een afscheid van de locomotiefserie 1700. Op deze dag wordt met een stam DB-IC-rijtuigen met een 1700 op kop een bijzondere rit georganiseerd. Het begin- en eindpunt is Amersfoort Centraal met een gepland vertrek rond 10.00 uur. Aan het volledige programma wordt nog gewerkt, verdere berichtgeving en informatie over de aanmeldprocedure loopt via NVBS Actueel en www.nvbs.com.

IC Berlijn rijdt wel vaker een afwijkende route, zoals hier met loc 1739 via Zwolle op 10 augustus 2019. Foto: Robert Stremming (beeldbank SNR).

Locomotief NS 1761 met een IC uit Berlijn tussen Rijssen en Holten met op de achtergrond de overweg in de Zanddijk, 18 augustus 2016. Foto: Roef Ankersmit (beeldbank SNR).

LTM en/of Valkenburgse Meer? Aanmelden kan nog.

Op zaterdag 7 en op zaterdag 21 oktober gaan we spoorzoeken in Limburg. Beide excursies gaan door, maar alleen voor de tweede dag zijn nog plaatsen vrij. Belangstelling? Klik dan hier en geef je per omgaande op.

Voor een flinke portie stoom ga je op zaterdag 11 november naar de Stoomtrein Katwijk Leiden voor een exclusief programma. Maar ook dieselend kom je aan je trekken, er kan ook zelf gereden worden. Belangstelling? Klik dan hier en geef je vóór 20 oktober op.

Verslag Maxi-weekend Westfalica

Lukas Boomers reisde met zijn grootvader mee naar Westfalen voor een ge­varieerd weekeinde met veel museummaterieel. Klik hier voor zijn verslag en zijn foto’s.

Lukas Boomers (rechts) en zijn grootvader voor Feldbahndampflok 99 3318-5 van het Westfälisches Kleinbahn- und Dampflokmuseum bij Gütersloh, 26 augustus 2023.

Ronald Bokhove


[printfriendly]

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies