Waar onbewaakte overwegen verdwijnen en zonnepanelen verschijnen

De LINT in Goor in 2013, 2015 en 2023

Op 10 december 2023 heeft Arriva de treindienst Zutphen – Hengelo – Oldenzaal overgenomen van Keolis en heeft daarvoor zijn eigen LINT-treinstellen mee­gebracht, aangevuld met een enkele GTW.

Of de reiziger nu in een LINT-treinstel van Keolis stapt of van Arriva, dat zal voor die reiziger niet veel verschil maken. Voor de spoorweghobbyist levert het weer nieuwe plaatjes op die net wat anders zijn dan in het verleden. En in dat verleden kleurden de LINT-treinstellen al als een kameleon mee met de veranderde omstandigheden. Die kleur­veranderingen bekijken we langs de Wachtpostdijk in Goor vanaf het viaduct van de N346.

Mijn eerste bezoek aan het Overijsselse Goor met uitzicht op het spoor langs de Wachtpostdijk was op 28 april 2013. LINT-treinstel 39 in het gele kleurenschema van Syntus heeft bijna het station van Goor bereikt op weg naar Zutphen. Syntus nam in 2003 hier de treindienst over van de NS en schafte daarvoor deze trein­stellen van het type LINT (Leichter Innovativer Nahverkehrs Triebzug) aan bij Alstom Transport in Salzgitter.

In 2013 werd begonnen met de modernisering van de LINT-treinstellen om aan de eisen van het concessiegebied Twente te voldoen. Het uiterlijk werd gestoken in Twents rood met aan de zijkant het Twentse Ros. Op 31 januari 2015 stak dat rood van LINT-treinstel 40 mooi af van de winterse omgeving. Maar ook die omgeving verandert in de loop der tijd want inmiddels zijn op het witte pand links zonnepanelen op het dak geplaatst.

Vanaf november 2017 kregen de LINT-treinstellen hier wederom een nieuw kleurenschema. Het openbaar vervoer in Overijssel gaat zich dan als Blauwnet presenteren met – niet verrassend – een blauw-wit kleurenschema. Tegelijkertijd werd de naam Syntus vervangen door Keolis. Op 12 november 2023 werd de blauw-witte 41 in Goor vastgelegd. En wederom is de omgeving hier veranderd, want een verderop gelegen onbewaakte overweg is afgesloten en aan de rechter­zijde van het spoor is een wat kronkelende weg aangelegd naar een anders van de buitenwereld afgesloten boerderij.

Per 10 december 2023 is de concessie Twente-ZHO (Zutphen-Hengelo-Oldenzaal) gegund aan Arriva. De negen LINT-treinstellen van Keolis zijn nu overbodig en worden (of zijn al?) verkocht. De LINT-treinstellen die Arriva heeft meegebracht zijn afkomstig van de Maaslijn en het Limburgse kleurenschema werd vervangen door dat van Blauwnet. Daar kan ik nu nog geen foto van laten zien in Goor maar daar moet ik zeker niet te lang mee wachten. Voor je het weet zijn die LINT-kameleons weer van kleur veranderd.

Paul van Baarle


[printfriendly]

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee (en deze keer drie) foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: de LINT in Goor in 2013, 2015 en 2023.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnen­land of buitenland: het mag alle­maal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie