Op reis met de SNE

Koningsdagrit 2024

De koning gaat op zaterdag 27 april naar Emmen, maar waar gaat de Konings­dag­excursie van de SNE heen? De voorbereidingen kosten meer tijd dan gedacht, dus we kunnen helaas nog niet aangeven of de rit doorgaat, waar die heen voert en met welk materieel we rijden. Er komt geen aankondiging in Op de Rails. Gelukkig leven we in het digitale tijdperk, dus houd de komende twee weken www.nvbs.com in de gaten. Ook als de Koningsdagrit onverhoopt niet doorgaat, melden we dat op de site. Maar we hopen natuurlijk dat we er met veel deel­nemers op uit kunnen trekken.

Flexreis Liverpool in de herhaling

De Flexreis naar Liverpool die in juni wordt gehouden, was in een mum van tijd uitverkocht. Er blijken nog bijna 30 liefhebbers te zijn die ook graag mee hadden gewild, dus we schrijven een tweede reis uit. Die vindt plaats van woensdag 19 t/m donderdag 27 juni 2024 en staat onder leiding van Rob Zoomer. Door twee dagen na de eerste reis op pad te gaan, kunnen beide groepen deelnemen aan de stoomrit naar Carlisle. Ook is het zo mogelijk om desgewenst met reisgenoten uit de andere groep twee vrije dagen door te brengen. De overige drie excursies worden níet gezamenlijk gehouden en groep B verblijft in een ander hotel dan groep A.

De inschrijving voor deze tweede Flexreis start in de loop van zondag 24 maart. Kijk op www.nvbs.com. Snel inschrijven is nodig, want de voorbereidingstijd is korter dan die voor de A-reis. Om die reden sluit de inschrijving al op maandag 1 april. Zij die op de lijst met belangstellenden staan, ontvangen nog apart bericht per mail.

Museumsfeer in Bury South aan de East Lancashire Railway met de rangerende 52322 uit 1895, 23 april 2017. Foto: Peter McDermott.

Verslag ‘In de sporen van het Habsburgse Rijk’

Het was met 48 deelnemers weer ‘volle bak’ tijdens de Winterreis van 2024 naar Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Sneeuw was er niet, maar de excursies naar de Atterseebahn, de Waldviertelbahn en met een motorwagen type 831 van de KŽC waren er niet minder om. Paul Wiggenraad doet verslag en laat een aantal van zijn foto’s zien, met in de bonus een fraai stoomfilmpje van Erik van Lunteren. Klik hier voor al dit moois.

Dieselmotorrijtuig M 262.1163 van de KŽC langs de hopvelden bij Mutějovice-zastávka, 28 februari 2024. Foto: Paul Wiggenraad.

Ronald Bokhove



Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducés kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies