Op reis met de SNE

Tramweekend over de grens

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 wordt een tramexcursie georganiseerd in Krefeld en Düsseldorf met een overnachting in laatstgenoemde plaats. De reis gaat door en er zijn nog plaatsen vrij. Belangstelling? Geef je dan snel op, want de inschrijving sluit op 30 juli. Klik hier voor meer informatie.

Großraumwagen 114 en aanhanger 1629 van de Rheinbahn bij Düsseldorf Hbf, 7 januari 2018. Foto: Han Duijve.

Stoom in Oberfranken en 2e excursie NBM uitverkocht

Alle 58 kaarten voor het Schönes Wochenende ‘Stoom in Oberfranken’ naar Bayreuth en Darmstadt eind oktober waren binnen 15 uur uitverkocht. Op deze reis kan dus niet meer worden ingetekend. Datzelfde geldt voor de 2e NBM-excursie in de reeks ‘ Sporen uit het verleden’ op 5 oktober. Een verwijzing naar het verslag van de eerste editie vind je elders op deze pagina.

Een volledig overzicht van aanstaande SNE-excursies tref je hier aan. De kalender wordt bij elke mutatie bijgewerkt. Via deze pagina zijn ook alle verslagen van excursies in de afgelopen 25 jaar in te zien.

Verslag Verre Reis Japan

Tussen 10 mei en 2 juni 2024 bezochten 33 liefhebbers Japan, het land van de rijzende zon en van het onnavolgbare railvervoer in alle soorten en maten. De afwisseling is enorm en je raakt niet uitgekeken. Erik van der Voort tekent voor een zeer uitgebreid reisverslag, voorzien van 40 foto’s van hem en vele reis­genoten. Beleef de reis opnieuw.

JR Kyushu ‘Aso Boy’ 183 1001 in Beppu, 28 mei 2024. Foto: Peter Collet.

Verslag Flexreis Liverpool

Liverpool in Noordwest-Engeland is tussen 17 en 27 juni de uitvalsbasis voor 76 NVBS’ers die in twee groepen museumlijnen bezoeken, de tram van Blackpool verkennen, een rit met stoom over het hoofdnet maken en zich ook op de vrije dagen allerminst vervelen. De pennenvruchten van deze zomerse Flexreis zijn van Frank Hoogenboom en Ronald Bokhove.

Crunch Car 631 van het trambedrijf van Blackpool op weg naar Starr Gate ter hoogte van de achtbaan, 24 juni 2024. Foto: Frans van Sabben.

Verslag 25e ‘Sporen uit het verleden’ naar de NBM

Op 6 juli was het weer spoorzoeken geblazen, deze keer naar de restanten van de tramlijn Arnhem – Rhenen – Zeist – Amersfoort. De 25e excursie in de serie trok 35 belangstellenden en eindigde in NVBS Centraal voor een terugblik en hoog­geëerd bezoek. Frank Hoogenboom was tijdens de tocht onze gids, hij doet uitgebreid verslag.

Overblijfsel van de NBM: voormalige woningen voor werknemers van de remise Sandenburgerlaan tussen Leersum en Doorn, 6 juli 2024. Foto: Han Duijve.


Ronald Bokhove


Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducés kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Meer over de SNE

Algemene informatie

Reis- en activiteitverslagen

Reiswinkel


www.nvbs.com/excursies