NVBS Actueel is de maandelijkse nieuwsbrief voor leden en niet-leden van de NVBS. Helemaal gratis. Meld je aan via deze link. Je krijgt dan een mail bij het verschijnen van het volgende nummer.

Mededeling voor stafleden

Het kan zijn dat je de mailing twee keer hebt gekregen omdat je op twee verzendlijsten staat. Ons nieuwe mailsysteem controleert hier helaas niet op.


Verenigingsnieuws

Van de redactie. Wat is er te doen? Foto van de maand. Adela Burger overleden. RTA Jaaroverzicht 2023. Bij de NVBS geniet je méér. NVBS sponsort HOVM. Waarom de NVBS? Het september­nummer van Op de Rails. Lees verder.

Aanbieding voor nieuwe leden: de laatste maanden van 2024 zijn gratis. Meer informatie in het verenigingsnieuws.


Uit de winkel

Recent verschenen boeken en andere publicaties uit het rijke aanbod van onze verenigings­winkel. Lees verder.


Nieuw in de bibliotheek

Een greep uit de vele boeken en andere publicaties die je kunt bekijken of – als je lid bent – kunt lenen in de bibliotheek van de NVBS. Lees verder.


Per trein en tram door Letland

Paul van Baarle bezocht in augustus 2024 per trein vanuit de Letse hoofd- en tramstad Rīga de tramsteden Liepāja en Daugavpils. Reis mee naar deze niet-alledaagse bestemmingen. Lees verder.


De nieuwe tram van Luik (3)

Frits van Buren bracht op 30 augustus 2024 opnieuw een bezoek aan Luik om te kijken hoever men met de bouw van het nieuwe tramnet is gevorderd. Op deze dag verkende hij het westelijk deel van het net. Lees verder.


Donateursdag Stoomtrein Katwijk Leiden

Velen kennen de Stoomtrein Katwijk Leiden want deze heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Frits van Buren bezocht de jaarlijkse donateursdag op 7 september 2024. Lees verder.


De tram over de Queen’s Pier rijdt weer

Hans-Peter Gladfeldt bracht een bezoek aan Isle of Man. Hier reed voor het eerst sinds 40 jaar weer een tram over de Queen’s Pier in Ramsey. Lees verder.


Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd. Deze maand: het Zweedse station Stocksund in 1986 en 2014. Lees verder.


Zoekplaatjes

De populaire rubriek met zoekplaatjes en reacties op vorige zoekplaatjes. Lees verder.


Nog even dit

Werkmanskaarten (uit de schatkamer van de SNR). Nieuwe tramlijn 10 in Brussel. Klein kind, grote locomotief. ‘Railnieuws’ gezocht. Railtips. Lees verder.



NVBS Actueel

Eindredactie

Nico Spilt

Redactie

Paul van Baarle
Frits van Buren

Vaste medewerkers

Ronald Bokhove
Ciril van Hattum
Leo de Jong
Gerhard Riesthuis
Rutger Ruempol

Eerdere uitgaven

Alle eerdere uitgaven van NVBS Actueel kun je opvragen via het menu bovenin dit scherm. Je vindt hier ook een register.

Aanmelden/wijzigen

Klik hier om je aan te melden of gegevens te wijzigen.

Afdrukken/downloaden

Wil je een artikel afdrukken of downloaden? Gebruik dan de afdrukfunctie van je browser. Meestal zit die onder de drie puntjes rechtsboven in het scherm. Om te downloaden kies je in plaats van een printer voor ‘opslaan als pdf’.

Contact

nieuwsbrief@nvbs.com

ISSN 2543-0750

Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van de redactie.


Meer NVBS

Website nvbs.com

NVBS op Facebook

NVBS op Instagram

NVBS op YouTube

NVBS op Flickr!

NVBS op X

NVBS op LinkedIn