Van Aachen naar Limburg in 1970 en 1997

Op 15 augustus 1970 staat motorrijtuig 43 (een rode DE1) in Aachen Hbf gereed om te vertrekken naar Maastricht. De route voert via Simpelveld.

Op 15 juli 1997 staat op dezelfde plek het gerenoveerde DE2-treinstel 171 te wachten op vertrek naar Nederland. De verbinding via Simpelveld is in 1992 opgeheven, de treinen rijden sindsdien via Herzogenrath naar Heerlen.

Inmiddels zijn de dieseltjes van NS al lang van het spoor verdwenen. Tegen­woordig maakt Arriva de dienst uit met Flirts die van Aachen Hbf via Heerlen naar Maastricht rijden. De bedoeling is om deze verbinding door te trekken naar Luik, waardoor het een Drielandentrein wordt.

Nico Spilt


Print Friendly, PDF & Email

Toen en …

In deze rubriek laten we aan de hand van twee foto’s zien wat er in een bepaalde tijd op een bepaalde plaats is veranderd.

Heb jij ook foto’s die wellicht voor deze rubriek in aanmerking komen? Stuur deze dan met begeleidende tekst naar ons. Trein of tram, binnenland of buitenland: het mag allemaal. Voorwaarde is dat de twee foto’s zoveel als mogelijk vanuit het­zelfde standpunt zijn genomen.

Mail de redactie