De railhobby beleven en de conditie op peil houden

Spoorwandelreis naar de Brenner en de Semmering

De vaste klanten weten het al: in mei van dit jaar gaan we weer spoorwandelen. Dat betekent de mooiste wandelingen maken in een fraaie omgeving met het spoor binnen handbereik. Tussen 23 mei en 2 juni 2019 gaan we dat doen in Oostenrijk. Ook daar bouwen ze basistunnels door de Alpen, maar de werk­zaamheden bij de Brenner en de Semmering zijn nog niet voltooid, dus al het treinverkeer gaat als vanouds ‘over de berg’.

Een EuroCity-trein van de ÖBB bij Matrei aan de Brenner. Foto: Wikipedia (Liberaler Humanist, CC BY-SA 3.0).

Er zijn drie wandelingen uitgezet, in lengte oplopend van 15 tot 23 kilometer. Is dat te ver? Geen nood, dan breek je de tocht gewoon af na de lunch of kom je er ’s middags pas bij. Naast de drie wandelingen staan excursies gepland bij de Zillertalbahn en de (Oostenrijkse) Höllentalbahn. Verder zijn twee vrije dagen opgenomen waarmee je Innsbruck of de Semmering kunt verkennen. Maar ook een dagje Wenen is mogelijk. Op de terugweg leggen we aan in Mainz en organiseren we een tramexcursie voordat we weer in Nederland arriveren.

Voor leden bedraagt de reissom € 1415 op basis van een tweepersoonskamer. Er zijn ook reisvarianten voor 60-plussers, voor niet-leden en voor liefhebbers van een eenpersoonskamer. Opgave is mogelijk vanaf vrijdag 8 februari 2019. Dan staan alle details op de website.

De railhobby beleven en de conditie op peil houden, het kan bij de vierde Spoorwandelreis!

Ronald Bokhove


Print Friendly, PDF & Email

Stichting NVBS-Excursies

Al sinds de oprichting in 1931 organiseert de NVBS excursies en speciale ritten. Tegenwoordig is de organisatie hiervan in handen van de Stichting NVBS-Excursies (SNE). De SNE organiseert zowel eendaagse excursies als meerdaagse buiten­landse reizen. Alleen NVBS-leden met hun introducé’s kunnen zich aan­melden, tenzij anders vermeld.

Informatie en inschrijven

Reisprogramma 2019 (pdf)

 

Naar de Eemshaven en de haven van Delfzijl

Op zondag 10 maart 2019 rijden we met Arriva naar de Eemshaven en naar de haven van Delfzijl. Lees de aankondiging in het vorige nummer van NVBS Actueel. De inschrijving is inmiddels geopend.